Galeria

Projecte “El món rural” a P3

A l’aula de P3, ens hem centrat amb “la Granja”. Un tema molt engrescador pels més petits de l’escola.

Iniciem el projecte amb l’excursió a la granja de Can Mas Pasqual i a partir d’aquí busquem i recollim informació relacionada amb el tema.

Tots aquells coneixements que hem anat assolint durant aquestes setmanes han quedat recollits en una magnífica maqueta i en un fantàstic llibre interactiu.

EXCURSIÓ A LA GRANJA

L’excursió a l’Aula d’Entorn Rural de Palaudàries, és l’inici d’aquest projecte escolar.

La visita ens ha donat l’oportunitat de fer una observació directa, tocar i aprendre nous aspectes sobre els animals i les persones que allí viuen.

ÀLBUM D’IMATGES

 

CONSTRUÏM UNA MAQUETA DE LA GRANJA

Per continuar amb el projecte, hem creat una maqueta de la granja.

Entre tots els nens i nenes, hem construït les parts de la granja aprenent les famílies d’animals i l’hàbitat.

VÍDEO DE LA MAQUETA DE LA GRANJA

.

LLIBRE DE LA GRANJA

Hem fet un llibre amb tots els conceptes sobre la granja. L’hem realitzat d’una manera senzilla i pràctica amb la finalitat que els nens i les nenes puguin, d’una manera molt lúdica, jugar i aprendre.

Què hi trobareu?

En el llibre hi trobem diferents materials per poder utilitzar durant el joc. En la primera pàgina trobem un sobre amb els animals de la granja i el lloc on viuen, i al final del llibre, dos sobres amb lletres bàsiques per composar els noms dels animals i números que alguns nens ja han començat a realitzar a partir del grafisme i altres que les han resseguit (variació adaptada al moment evolutiu de cada nen). Aquests sobres  seran necessaris per realitzar les diferents activitats del llibre. Aquest  consta de les següents pàgines:

  • Pàgina 1 : Qui viu a la granja?. En aquesta primera pàgina ens endinsem al món de la granja descobrint els animals que hi habiten.
  • Pàgina 2 : Classificació dels animals mamífers i ovípars. Amb l’ajuda dels animals del sobre, aprendrem a ordenar-los segons aquests dos qualitats.
  • Pàgina 3: Les cries i el cos. Hem dibuixat el cos de cada animal per tal de diferenciar les característiques del pèl i les plomes. A més a més, analitzant el cos dels animals, aprenem el nom concret de les cries de la granja.
  • Pàgina 4: De qui són aquestes petjades? Descobrim les potes i les peülles d’alguns animals i analitzem les seves petjades mitjançant l’autoavaluació
  • Pàgina 5: Quantes potes té… En aquesta pàgina contarem les potes que té cada animal amb les boletes. Després podrem relacionar la quantitat amb la seva xifra corresponent.
  • Pàgina 6: On viuen? Utilitzant l’habitatge de cada animal, aprendrem el nom concret d’aquest i la seva relació amb cada un dels animals de la granja.
  • Pàgina 7: Endevina, endevinalla: A partir d’un conjunt d’imatges sobre els productes que ens donen els animals, s’ha de descobrir quin animal ens dóna què.
  • Pàgina 8: En aquesta última pàgina trobem la grafia de cada animal per tal de desxifrar-ne el nom. A la part del mig, caldrà reproduir el nom de l’animal amb les lletres del sobre i amb la pròpia escriptura. Per últim, s’haurà de relacionar la grafia amb la imatge de l’animal corresponent.

VÍDEO DEL LLIBRE DE LA GRANJA

 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.